Cleanse Ourselves

Onszelf schoonmaken... een begrip wat voor mij nog altijd een beetje vaag lijkt, alhoewel de vergelijking met het lichaam als tempel er natuurlijk al wel van jongs af aan in zit ;) Dat is dan ook een beetje wat ik het meest voor me zie bij het schoonmaken. Een opgeruimd leven, netjes en schoon. Dat is moeilijk, vooral nu alles nogal chaotisch aanvoelt hier, maar wel iets om mee bezig te blijven.

cleanse corinthians lucilight

Ik hou ervan om af en toe een mixed media pagina te maken in mijn bijbel. De Illustrating Bible met de ringband is daar perfect voor (al doe ik het in mijn Nederlandse bijbel ook gewoon hoor). Het mixed media gedeelte geeft me iets minder angst om een pagina te 'verpesten'. Wanneer ik ga tekenen wil ik dat alles er goed en mooi uitziet. Bij mixed media mogen de dingen wat 'slordiger' en kan ik makkelijker foutjes wegwerken. Ik kan er namelijk altijd nog een papiertje overplakken als ik iets toch niet mooi vind ;).

cleanse corinthians lucilight close

Voor deze pagina heb ik voornamelijk stickers gebruikt en wat acrylverf. Als uitgangspunt had ik de sticker met het bad van Sara Lindenhols. Voor de achtergrond heb ik wat roze acrylverf aangebracht, die een behoorlijk contrast had met de sticker en de rest van de pagina. Aangezien ik niet wilde dat de kleur de sticker echt zou overheersen heb ik ervooor gezorgd dat er achter de sticker niet teveel verf zou komen (de stickers zijn transparant). Bovenaan de pagina heb ik een restje papier gebruikt om de tekst op te maken. Voor de tekst heb ik Rainbow Alpha stickers gebruikt (maar er zijn nog veel meer mooie alfabet-stickers). Rondom de tekst heb ik wat stickers geplakt en wat enamel dots aangebracht.

Print    Email

He loves us

love john lucilight

Eerlijk gezegd ligt deze pagina al een tijdje klaar, maar ik weet niet goed wat ik erover moet zeggen. Ik heb de laatste tijd veel stukjes gelezen waar naar aanleiding van één citaat een heel verhaal gemaakt werd, maar dat verhaal deed dan zoveel tekort aan waar de tekst eigenlijk over ging dat ik een beetje stuk loop op mijn eigen teksten. Er is zoveel diepte te vinden in de bijbel, maar soms is het zo moeilijk om 'even' een tekst uit te leggen. Daarom hou ik het meestal maar bij het gevoel dat zo'n tekst me op dat moment geeft. Dus misschien is het voor nu ook wel genoeg om te zeggen dat God niet afhankelijk is van ons of onze prestaties. Hij hield al van ons voor we bestonden en überhaupt iets hadden gedaan. Gods liefde bestaat, niet omdat wij het verdienen, maar omdat Hij het ons wil geven.

love john lucilight close

Voor deze pagina heb ik gebruik gemaakt van één van de stickervellen van Sara Lindenhols (Koningsdochter om precies te zijn). Rondom deze sticker heb ik de pagina verder opgebouwd. Ik heb de sticker uitgeknipt uit het vel zodat ik in ieder geval de afmetingen al goed wist (maar de achterkant heb ik nog even laten zitten tot ik klaar was met de achtergrond van de pagina). De achtergrond heb ik gemaakt met een stencil, Distress Oxide inkt (in de kleur Stormy Sky) en een inkt dauber. Hierna heb ik de stickers opgeplakt en de tekst erbij geschreven (met een Faber Castell Pitt pen). Ik vond dat de pagina nog wel een beetje leeg was, dus ik heb met wat reliefpasta (een witte soort die ik gemengd heb met wat Distress inkt) en een stencil ook nog een heleboel hartjes op de pagina aangebracht. 

Print    Email

Fijne feestdagen

kerstkaart2020 Lang L zwart 1

Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet gedoofd.
- Johannes 1:5

In deze donkere dagen rondom Kerst is het soms zoeken naar lichtpuntjes. Maar gelukkig kwam het Licht zelf naar deze aarde om ons hoop te geven. Ondanks de chaos in de wereld is er hoop op een toekomst die beter is dan wij kunnen dromen.

Fijne feestdagen voor jullie allemaal. Dat het Licht van Jezus' geboorte ook mag schijnen in jouw leven.

Print    Email

Peace...

peace lucilight

May peace be within your walls - mag er vrede zijn binnen je muren. Een zin die ik eigenlijk gewoon iedereen toewens, misschien dat hij er daarom zo uitsprong voor mij in deze Psalm. Bij deze Psalm komt eigenijk ook meteen het lied 'Jeruzalem stad van goud' van Christian Verwoerd bij me naar boven. Daarom denk ik dat ik het vandaag maar kort houd en het lied van Christian voor zich laat spreken.

peace lucilight close

Voor de pagina heb ik een restje papier gebruikt dat ik nog had liggen (in de webshop zijn ook diverse papierblokken te vinden). Ik vond de sticker van Sara van het zandkasteel wel rust en vrede uitstralen dus die heb ik op een creme-kleurig papier geplakt en uitgesneden (ik vond het achtergrondpapier iets te druk om de transparante sticker op te plakken, die zou je er dan nog doorheen zien). Ik heb de lettertjes uit een stickerboek van Kaiserkraft (de letters in het Paradise Found stickerboek lijken er erg op). Het woordje 'peace' heb ik zelf geschreven met een Micron pen. De achtergrond achter dit woord heb ik iets lichter gemaakt door er witte inkt overheen te wrijven.

Print    Email

Dwell on these things...

dwell on these things lucilight

In de bijbel journaling groep op Facebook hebben we iedere maand een ander thema. Deze maand is dat thema ‘innerlijke vrede’. En ik moet eerlijk zeggen dat dat een onderwerp is waar ik soms best moeite mee heb. Ondanks dat ik er vrij rustig uit zie, loopt mijn hoofd vaak over van de gedachten. En dat zijn echt niet altijd gedachten die een gevoel van vrede geven. Meestal juist niet ;). Voor mij is het dus nog weleens een zoektocht om die vrede te voelen.

dwell on these things lucilight close

Ten slotte, broeders en zusters, schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient. Filippenzen 4:8

Deze tekst uit Filipenzen kan mij soms helpen om mijn gedachten meer de goede kant op te leiden, om net een stapje dichter bij die vrede te komen. Ik ken deze tekst vrij goed, maar moet wel bekennen dat het in chaotische tijden waarin mijn hoofd overvol zit vrij lastig is om me erop te focussen. Want je gedachten gaan zo snel naar alles wat nog moet gebeuren, dingen die nog besproken moeten worden en nog veel meer wat die vrede juist in de weg zit. Dus in mijn zoektocht naar innerlijke vrede zal ik mezelf hier vaak bij stil moeten zetten: kijk naar de goede dingen.

Voor deze pagina heb ik Distress inkt gebruikt, een stencil, micron pennen, enamel dots, en de stickers van Sara!

Print    Email