God Created - bible journaling

god created bible journaling lucilight

In sommige gevallen zijn het ook de producten die je inspireren om een pagina te maken. Toen ik dit stickerboekje kreeg en al die gekleurde kwastjes zag moest ik ineens denken aan de schepping en hoe wonderbaarlijk die gemaakt is. Alle mooie kleuren die we zien, de bomen, de bloemen, de vlinders, vogels en andere dieren. Zelfs wij mensen ;). Dus toen wist ik dat ik deze stickers wilde gebruiken voor een pagina in Genesis.

god created bible journaling close lucilight

In mijn Engelse bijbel staat op de eerste pagina van een bijbelboek heel groot de naam van het boek gedrukt. In dit geval wilde ik die niet in mijn journaling verwerken dus hier heb ik een mooi papiertje overheen geplakt. Ik vond de lijntjes wel passen bij het onderwerp (een soort schoolschrift) en heb deze op de achtergrond geplakt. Hier had ik eerst met paarse Distress inkt en een stencil al een basis voor mijn achtergrond gemaakt. De tekst 'God created' heb ik gemaakt met stickers uit het stickerboek en hierna heb ik de teksten met de hand geschreven. Ik heb alle kwastjes onder elkaar geplakt en uiteindelijk ook nog wat mooie gekleurde bloemen toegevoegd op mijn pagina. Om het af te maken heb ik met wat embossing paste en een stencil de hartjes toegevoegd. De embossing paste heb ik met de paarse inkt ook heel licht paars gemaakt zodat het beter bij de pagina past.

Het stickerboek 'Let's get crafty' is nog te koop in de webshop!

Print    Email

He will set me high on a rock

high on a rock close lucilight

Ik hou ervan om mixed media in mijn bijbel te gebruiken. Vooral als ik mijn tekeningen even niet goed genoeg vind (dat is dan wel iets waar ik eigenlijk overheen zou moeten stappen, maar dit maakt de drempel om aan de slag te gaan net wat lager voor me). Voor deze pagina heb ik afbeeldingen gebruikt uit één van de paper pads van Studio Light. De achtergrond heb ik gemaakt met mooie kleurtjes waterverf en de tekst en het randje heb ik geschreven met een micron pen.

high on a rock lucilight

Omdat ik soms gewoon meerdere dingen op een pagina wil verwerken heb ik in dit geval alleen de bovenste helft van de pagina gebruikt. Dan is er nog genoeg ruimte om een andere mooie tekst van deze bladzijde uit te lichten op de onderste helft. Zo hou ik mijn opties soms nog een beetje open ;). Vooral in de Psalmen merk ik vaak dat ik meerdere teksten zou willen gebruiken dus daar heb ik vaak pagina's waar meerdere dingen op gemaakt zijn.

Print    Email

Journaling Advent Challenge

Sara Lindenhols heeft een super leuke challenge voor de komende advent-tijd. Gisteren was de eerste live en maakten we deze tekeningetjes. Ik heb ze dit keer in mijn schetsboek gemaakt, maar ze zijn ook erg leuk om in je bijbel te gebruiken. Als je nog iets zoekt om naar Kerst toe te leven dan raad ik haar serie zeker aan!

er is licht IMG 5517

Print    Email

Meerdere onderdelen op één pagina verwerken

twee in een pagina bible journaling matthew

Soms heeft een bijbelpagina teveel informatie om in 1 deel samen te vatten. Je kunt dit op verschillende manieren oplossen. Je kunt werken met tip-ins of envelopjes waar je weer meer dingen in kunt stoppen of, zoals ik in dit geval gedaan heb, je kunt je pagina opdelen in twee of drie delen. Wanneer ik een pagina opdeel in meerdere delen probeer ik de onderdelen wat kleur/stijl betreft vaak wel bij elkaar aan te laten sluiten. Maar op deze manier heb ik wel wat meer vrijheid om te 'spelen' met de teksten. Bij het bovenste deel heb ik me gericht op het 'wees niet bezorgd' deel uit de tekst van Matheus. Hier pasten ook de bloemen mooi bij. Om het onderscheid tussen de twee delen duidelijk te maken heb ik de onderkant van de bovenste helft aangezet met groene distress inkt die ik heb laten weglopen naar boven. Bij de onderste helft heb ik dit andersom gedaan met een blauwe distress inkt. Tussen de twee kleuren heb ik met een Faber Castell fineliner twee lijnen getrokken. Ik heb eerst het bovenste deel van de pagina afgemaakt en daarna het onderste deel toegevoegd. Bij het onderste deel ging het me vooral om de tekst 'don't judge'. Deze heb ik dan ook met grote alfabet stickers erop geplakt. Ik heb voor de achtergronden hetzelfde stencil gebruikt zodat deze ook bij elkaar passen.

each day has enough correctie

Foutjes wegwerken

Nouja, foutjes... het is natuurlijk net hoe je het wilt zien. Het liefst denk ik dat je op zo'n pagina geen fouten kunt maken omdat het een creatieve uiting is. Maar er sluipen weleens spelfouten in de tekst (die ik dan bijvoorbeeld wegwerk door het stukje tekst nog eens op papier te schrijven en dat er overheen te plakken) of zoals in dit geval had ik een bloemetje getekend dat ik uiteindelijk toch niet vond passen bij de pagina. Ik wilde het in dezelfde stijl doen als de bloem aan de linkerzijde van de pagina. Maar hij kwam toch niet zo goed over toen ik hem getekend had. Om dit bloemetje weg te werken heb ik een andere die cut uit het boekje van Karin Joan gehaald en daar net zo lang mee gespeeld tot het alles afdekte van het getekende bloemetje. Opgelost!

Wat ik heb gebruikt

Print    Email

Wherever you go, I'll go

ruth lucilight IMG 5044

Vandaag wil ik jullie een pagina laten zien die ik heb gemaakt bij Ruth. Het was vandaag vooral even ontspannen bezig zijn in de bijbel, zonder al te ingewikkelde (enge ;)) handgetekende elementen.

Het plaatje van de vrouw komt uit een van de downloads van Sara (nature & men) die ik heb uitgeprint op transparant stickerpapier. In de achtergrond van het plaatje kwamen de kleuren groen en blauw al naar voren toe, dus die heb ik ook gebruikt om een achtergrond mee te maken op mijn pagina. Met waterverf heb ik diverse kleuren groen en blauw gemengd en op de pagina aangebracht. Ik heb nog wat verfspetters op de pagina gemaakt en heb alles toen goed laten drogen. Mocht je geen waterverf hebben, dan zijn acrylverf of de wateroplosbare oliepastels ook een goede oplossing.

ruth lucilight close

Daarna hoefde ik alleen de sticker en het wrijfplaatje nog op te plakken. Ik heb er trouwens voor gezorgd dat er zo min mogelijk kleur achter de stickers zou komen zodat de kleuren uit de stickers niet wegvallen tegen de achtergrond die ik heb gemaakt. De tekst komt uit de Have Faith-rub ons. Dat was eigenlijk alles wat er nodig was voor deze pagina.

Print    Email