U bent genoeg - Psalm 27 - Bible Journaling

psalm 27 u bent goed lucilight

Gisteren heb ik een dienst terug geluisterd van Mozaiek en daarin ging het over Psalm 27. Ik wilde dit graag verwerken in mijn bijbel, maar kwam erachter dat ik daar in mijn Engelstalige bijbel al een pagina bij gemaakt had (trouwens één van mijn favoriete pagina's van dit jaar; je vindt hem hier).

Voor deze pagina heb ik met een stencil en Versamagic inkt een achtergrond gemaakt. Hierop heb ik met een metallic goudverf wat verfspetters aangebracht. Toen deze droog werden heb ik de stickers uit het Day to Day stickerboekje toegevoegd. Ik vond de sticker met het notitieblaadje niet goed genoeg naar voren komen op mijn papier dus die heb ik eerst nog op een stukje papier uit de Greenhouse collectie geplakt. Op mijn Instagram kun je al een korte reel zien van deze pagina, misschien komt hij binnenkort ook nog op YouTube!

psalm 27 u bent goed lucilight close

Gebruikte materialen

Print    Email

Deze maand op Instagram

De afgelopen maand heb ik wel een aantal bible journal pagina's gedeeld op Instagram, maar nog niet hier op het blog. Vandaag dus nog wat foto's voor jullie!

true light john lucilight

Een eenvoudige pagina om het bijbelboek te 'introduceren'. Ik weet al dat er op deze pagina meer teksten sta die ik nog eens wil verwerken, daarom heb ik hiervoor maar een deel van de pagina gebruikt. Ik vond het ook een mooie ondertitel voor het bijbelboek dus dat kwam mooi uit. Het sterretje is uit een van de stempelsets van de Christmas Crew van Sara Lindenhols.

psalm118 cornerstone lucilight

Een keer een pagina met waterverf en een fineliner. Dat was alles wat hiervoor nodig was :).

psalm77 remember lucilight

Bloemen uit een paper pad van Karin Joan en een achtegrond met Distress inkt en een stencil. Relatief eenvoudig om te maken en je hebt snel kleur op je pagina.

imperishable crown lucilight

Een kleine stempel, veel gouden verf en alphabet stickers. Dat was alles wat voor deze pagina nodig was! De kleine letters komen uit een van de stickerboekjes van Jenine's Mindful Art collection.

ezekiel proud lucilight

Een print op overtrekpapier (de printer vond dat niet helemaal lekker, zoals je kunt zien aan de vlekken onderaan. Maar dat vond ik wel bij de sfeer passen dit keer).

Print    Email

Een nieuw hart - Ezechiel - bijbel journaling

new heart bible journal lucilight

Vandaag dan het laatste restje van mijn achtergrond met waterverf. Dit keer heb ik een pagina in mijn bijbel gemaakt. Hij staat bij de tekst uit Ezechiel 36:26: 'ik zal u een nieuw hart geven, een nieuwe geest; en ik zal het hart van steen uit uw lichaam wegnemen en u een hart van vlees geven'.

Eigenlijk is het best een heftig stuk uit de bijbel. Er zijn zoveel slechte dingen gebeurd dat God het volk moet reinigen en een nieuw hart moet geven. Niet omdat zij zo goed zijn dat ze het verdienen, maar omdat God zo goed is dat Hij ze alsnog wil redden en laten zien wie Hij is.
Voor deze pagina heb ik dan ook gefocust op de goedheid van God en niet op alles wat er is gebeurd. Hij zal als beschermer om Zijn volk zijn en wil ze weer samenbrengen. In het grote hart zijn alle kleine hartjes beschermd en veilig om een nieuw hart te krijgen.

new heart bible journal lucilight close

De lichtblauwe achtergrond van de pagina heb ik gemaakt met Distress Oxide inkt. Voor de hartjes heb ik een stencil gebruikt (dat trouwens te vinden is in de webshop; hij heet Falling for You) en ik heb met waterverf nog wat extra verfspetters op de pagina aangebracht.

Print    Email

God Created - bible journaling

god created bible journaling lucilight

In sommige gevallen zijn het ook de producten die je inspireren om een pagina te maken. Toen ik dit stickerboekje kreeg en al die gekleurde kwastjes zag moest ik ineens denken aan de schepping en hoe wonderbaarlijk die gemaakt is. Alle mooie kleuren die we zien, de bomen, de bloemen, de vlinders, vogels en andere dieren. Zelfs wij mensen ;). Dus toen wist ik dat ik deze stickers wilde gebruiken voor een pagina in Genesis.

god created bible journaling close lucilight

In mijn Engelse bijbel staat op de eerste pagina van een bijbelboek heel groot de naam van het boek gedrukt. In dit geval wilde ik die niet in mijn journaling verwerken dus hier heb ik een mooi papiertje overheen geplakt. Ik vond de lijntjes wel passen bij het onderwerp (een soort schoolschrift) en heb deze op de achtergrond geplakt. Hier had ik eerst met paarse Distress inkt en een stencil al een basis voor mijn achtergrond gemaakt. De tekst 'God created' heb ik gemaakt met stickers uit het stickerboek en hierna heb ik de teksten met de hand geschreven. Ik heb alle kwastjes onder elkaar geplakt en uiteindelijk ook nog wat mooie gekleurde bloemen toegevoegd op mijn pagina. Om het af te maken heb ik met wat embossing paste en een stencil de hartjes toegevoegd. De embossing paste heb ik met de paarse inkt ook heel licht paars gemaakt zodat het beter bij de pagina past.

Het stickerboek 'Let's get crafty' is nog te koop in de webshop!

Print    Email

He will set me high on a rock

high on a rock close lucilight

Ik hou ervan om mixed media in mijn bijbel te gebruiken. Vooral als ik mijn tekeningen even niet goed genoeg vind (dat is dan wel iets waar ik eigenlijk overheen zou moeten stappen, maar dit maakt de drempel om aan de slag te gaan net wat lager voor me). Voor deze pagina heb ik afbeeldingen gebruikt uit één van de paper pads van Studio Light. De achtergrond heb ik gemaakt met mooie kleurtjes waterverf en de tekst en het randje heb ik geschreven met een micron pen.

high on a rock lucilight

Omdat ik soms gewoon meerdere dingen op een pagina wil verwerken heb ik in dit geval alleen de bovenste helft van de pagina gebruikt. Dan is er nog genoeg ruimte om een andere mooie tekst van deze bladzijde uit te lichten op de onderste helft. Zo hou ik mijn opties soms nog een beetje open ;). Vooral in de Psalmen merk ik vaak dat ik meerdere teksten zou willen gebruiken dus daar heb ik vaak pagina's waar meerdere dingen op gemaakt zijn.

Print    Email