Ik denk aan jou - stencils

denk aan je stencil stamp lucilight

Op Instagram zag ik een leuk idee voorbij komen van Gina K. om hetzelfde stencil meerdere keren te gebruiken om een achtergrond te maken. Het stencil dat ik had kun je niet op zijn kop gebruiken (nouja, dan is hij precies hetzelfde ;)) dus ik heb hem in twee kleuren gebruikt en bij de tweede kleur net een stukje opgeschoven. Om het vlak nog wat meer af te laten steken naast de witte kaart ben ik ook nog een keer met mijn inkt over de gehele achtergrond gegaan zonder stencil. Ik heb een paarse en blauwe kleur Distress Oxide inkt gebruikt voor deze kaart.

denk aan je stencil stamp lucilight close

Daarna heb ik op de achtergrond één van de bloemen gestempeld uit de klaprozen set van CraftEmotions. Ik heb een tekst gebruikt uit de Basiswensen-set van Karin Joan en alle paneeltjes op een zwarte kaart geplakt. En natuurlijk wat sequins gebruikt om het af te maken.

Print    Email

Sparkle

sparkle carla creaties lucilight

Vorige week zijn er een heleboel leuke stempels van Carla Creaties (uitgeverij Craft Emotions) toegevoegd aan de webshop. Daar wilde ik zelf ook erg graag mee aan de slag dus dit weekend heb ik daar meteen een kaartje mee gemaakt :D.

sparkle carla creaties lucilight close

Ik had nog leuke schudvensters liggen waarin de schildpad precies past dus daar ben ik mee begonnen. Ik heb ook eindelijk een leuke stempel om wiebeloogjes op te doen gevonden dus daar heb ik ook meteen gebruik van gemaakt haha. Een vrolijk kaartje om iemand even te laten glimlachen.

De tekst 'sparkle' komt uit Jenine's Mindful Art Collection. Voor de achtergrond heb ik leuk patroon-papier gebruikt en een stukje washi tape. De schildpad komt uit de stempelset Party 2 van Carla Creaties. Kijk ook zeker eens bij haar stempelsets Jungle 1 en Jungle 2 deze hebben ook van die schattige diertjes!

Print    Email

Guard your heart - art journal

guard your heart lucilight

Ik zei het vorige week al; ik had nog meer hartjes over van mijn waterverf achtergrond ;). Ik wilde zoveel mogelijk uit mijn achtergrond halen en heb dus om de hartjes ook weer een hartje uitgesneden. Daarmee hield ik een hart over waar allemaal kleine hartjes in zaten. Op deze pagina wilde ik weer het contrast met een zwarte achtergrond terug laten komen. Om het hart heb ik een soort prikkeldraad gemaakt om het te 'beschermen'. Maar ondanks dat zijn er toch nog wat hartjes ontsnapt op de pagina ;).

guard your heart lucilight close

Ik ben nu door de kleine hartjes heen, maar het stukje dat ik van het grote hart af heb gesneden wil ik eigenlijk ook nog wel gaan gebruiken. Dus... ik denk dat er nog wel een pagina volgt in deze serie.

Print    Email

Kaartjes in herfstsfeer

sending prayers lucilight

De herfst is weer begonnen! Een goede reden om weer met de herfstkleurtjes en stempels aan de slag te gaan. Ik heb een achtergrond gemaakt met waterverf en daarop met embossing poeder de blaadjes gemaakt. Hierdoor komt er een klein hoger randje op het papier te liggen die je aquarelverf binnen de vorm van het blaadje houdt. Ik ben expres wat over dat randje heen gegaan om toch overal in de achtergrond nog wat kleur te houden. Wel heb ik de kleuren buiten de blaadjes bewust een stuk lichter gehouden om zo wat contrast te houden.

Ik heb de tekst gestempeld op een stukje gekleurd papier en uitgesneden met een stans. Daarna heb ik de randjes van de tekst en de achtergrond nog een beetje bruin gemaakt met Versamagic inkt. Deze inktpads zijn heel makkelijk te gebruiken daarvoor.

sending prayers lucilight close

De blaadjes komen uit de stempelset Autumn Splendor van Sweet 'n Sassy Stamps.

Print    Email

Pure heart

pure heart card lucilight

Nog even in de hartjes-sfeer. Ik heb voor deze kaart een aantal van de hartjes gebruikt die ik had uitgesneden voor mijn journal pagina. Ik had er nog wat over dus het leek me leuk om er ook nog een kaart mee te maken. Dan zijn er trouwens nog genoeg over voor nog een journal-pagina dus die volgt binnenkort ;).

Ik heb weer een schudkaart gemaakt met verschillende kleuren sequins. In het schudveld heb ik een paar hartjes vastgeplakt (deze blijven dus mooi op dezelfde plek). Op de zwarte achtergrond heb ik met een stencil en embossing past nog wat hartjes gemaakt. De tekst is van een sticker van Illustrated Faith.

Print    Email